Ирина Цветкова

Управляващ съдружник

Ръководител на практиките по търговско право и сливания и придобивания 

Ирина е учредител на кантората в България и адвокат по търговско и трудово право и сливания и придобивания с повече от 30 годишен опит в съветването на мултинационални и български клиенти.

Ирина Цветкова

Биография

Ирина е управляващ съдружник в Eversheds Sutherland в България и има повече от 30 годишен опит като търговски адвокат.

Ирина е била съдружник отговарящ за данъчни и правни услуги в една от големите консултантски компании – Големите Четири. Учредител е и на адвокатското дружество Цветкова Бебов и Съдружници от 2007 г.

Ирина е допринесла за успешното завършване на някои от големите и ключови за българската икономика сделки и сливания и придобивания, заедно със съответното структуриране.

Ирина предоставя съвети относно всички аспекти на търговското, договорно и трудово право. Тя може да съдейства относно сделки по сливания и придобивания- от страната на купувача, както и на продавача, включително относно дю дилиджънс, изготвяне на договори за прехвърляне на акции и дялове, съдействие при преговори, както и съдействие относно конкурентно право и въпроси свързани с търговския регистър. Тя може да предоставя съвети относно изготвянето на търговски договори.

Ирина е ръководила и координирала различни големи проекти на мултинационални компании, някои от които са били едни от първите инвеститори в страната – чрез инвестиции „на зелено“, придобивания или съвместни предприятия. Клиентите й, оперират в различни сектори на икономиката – включително енергетика, фармация, технологичния сектор, търговия, центрове по аутсорсинг и обслужване.

Извън работата с клиенти, Ирина активно участва в различни търговски камари и е водила много презентации и семинари на различни теми и области на правото. Тя е била част от консултантска група към българската Агенция по инвестиции. Участвала е в различни инициативи на италианската Конфиндустрия в България и на Американската търговска камара в България относно законодателни предложения.

Ирина е участвала също в различни срещи на правителствено ниво относно изразяване на виждането на бизнеса и инвеститорите по различи закони.

Ирина владее свободни английски, италиански и френски

Ирина е инициирала и участвала в различни про-боно инициативи.

В свободното си време Ирина обича да пътува и да чете и се интересува от модерно изкуство.

Професионална дейност

  • Член на САК

Ирина е член на Европейския борд на Eversheds Sutherland.

Тя представлява кантората във Френско-Българската търговска и индустриална камара и в Германо-Българската индустриално-търговската камара и в италианската Конфиндустрия.

Награди

  • отличена в категория Корпоративно/Търговско право в класацията на Chambers & Partners 2022
  • отличена в категория в Трудово право в класацията на Chambers & Partners 2022
  • отличена в категория Сливания и Придобивания в класацията на IFLR

Презентации

През кариерата си, Ирина е водила много пъти презентации на клиентски конференции, събития и семинари по различни теми.

Публикации